Roland Kahn retailpersoonlijkheid van het jaar

Roland Kahn (57) is uitgeroepen tot Retail Personality van 2010. De eigenaar en grondlegger van modebedrijf CoolCat Fashion streed met Fokke de Jong (Suitsupply) en Daniel Ropers (Bol.com) om de eer.

De vakjury van de Retail Personality, bestaande uit topmanagers in de retailsector en experts, roemt de eigenzinnige Roland Kahn voor zijn ondernemerschap, consistente formulebeleid, langetermijnvisie, focus en leiderschap: "In een zeer competitieve markt slaagt het winkeldier pur sang er in toptalent te binden aan zijn succesvolle formulestal, bestaande uit de winkelketens CoolCat, CoolCat Junior, Wonder Woman en America Today."

"De ceo van CoolCat Fashion is zeer duidelijk zichtbaar in de retailsector en straalt autoriteit uit", aldus de jury, met daarin onder meer hoofdredacteur Marcel te Holte van RetailTrends. "De economische crisis heeft hem er in 2009 niet van weerhouden om zijn nek uit te steken en te investeren in groei. Zo is vorig jaar de webwinkel van CoolCat gelanceerd."

Kahn maakte eind vorig jaar bekend het aantal vestigingen van zijn retailformats vooral over de grens uit te breiden door voornamelijk buiten Nederland in Europa te expanderen. Volgens de jury van de Retail Personality een prestatie van formaat ondanks de steeds krachtiger aanwezigheid van grote buitenlandse modemerken in het mondiale straatbeeld.

Roland Kahn neemt dinsdag 1 juni de prijs in ontvangst nemen uit handen van de juryvoorzitter en Retail Personality 2009 Raymond Cloosterman van het cosmeticamerk Rituals. De prijsuitreiking vindt plaats in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar. Het is voor de achtste keer dat deze persoonlijke onderscheiding wordt uitgereikt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!