Mobiele tijdschriftenshop proeftuin voor Sanoma

Sanoma Uitgevers biedt klanten de mogelijkheid om mobiel tijdschriftabonnementen af te sluiten. Hiertoe heeft de uitgever deze week de mobiele site Tijdschrift.nl gelanceerd. Dat meldt Twinkle Magazine online.

Verder is het doel van de site om kennis te vergaren over een nieuw transactiekanaal. “We zien dat het mobiele distributiekanaal in ons land nog niet echt van de grond komt, en dus willen we het terrein verkennen”, aldus interim e-commerce manager Peter van der Schaar van The Online Company.

“De collega’s van Sanoma Digital hebben een uitgebreid netwerk dat ons aan traffic kan helpen. Vervolgens kunnen wij zien wat de conversie doet. Denk bijvoorbeeld aan een artikel op de mobiele site van Nu.nl over het WK voetbal. Daarbij zou je een link kunnen plaatsen naar de mobiele shop van Tijdschrift.nl, waar je een abonnement kunt afsluiten op het nieuwe blad NUsport voor tijdens het WK”, vertelt de e-commerce manager.

Er is bewust gekozen voor een mobiele site en niet voor een applicatie, omdat de nieuwe webstek op alle typen smartphones kan worden gebruikt. “Het wachten is echter op een standaard die de applicatiebeleving op meerdere platformen kan bieden”, aldus van der Schaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!