Livera wordt full-franchiseorganisatie

Lingeriewinkelketen Livera wordt een full-franchiseorganisatie. Daarmee heeft tachtig procent van de franchisenemers van het bedrijf ingestemd tijden de ledenvergadering deze week, zo meldt Franchise +.

"Met een volmondig 'ja' is door de franchisenemers gezegd dat ze deze strategische verandering van harte ondersteunen”, aldus Marja Veenstra, directeur van Livera. "Er wordt een Livera Franchise bv opgericht, waarin franchisenemers voor dertig procent participeren. Daarnaast wordt per 1 januari 2011 een nieuw, centraal aangestuurd automatiseringssysteem ingevoerd."

Het automatiseringssysteem moet benchmarken mogelijk gaan maken waardoor best practices snel zichtbaar zijn. "We gaan Livera-franchisenemers 'ontzorgen' door veel backoffice-activiteiten van hen over te nemen. Dit betekent dat zij zich vooral op de winkelvloer kunnen focussen, daar waar het uiteindelijk allemaal gebeurt”, vertelt Veenstra.

De franchisenemers zien het belang in om de formule verder te versterken. De hechtere samenwerking op de gebieden inkoop, assortiment en marketing is hierbij een belangrijke factor. "Voor een sterke marktpositie was het noodzakelijk deze weg in te slaan en we zijn daarom blij dat de Livera-franchisenemers de nieuwe strategie enthousiast en vol overtuiging omarmen. Belangrijk blijft het respect voor het lokale ondernemerschap, ook voor de nieuwe organisatie”, aldus Veenstra.

Livera zet in op een groei naar 160 vestigingen in Nederland, met daarnaast nog zo'n dertig Livera-servicepunten in ziekenhuizen en een eigen webwinkel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!