Kieskeurig.nl neemt ook fysieke winkels op

Productvergelijkingsite Kieskeurig neemt voortaan ook fysieke winkels mee in zijn overzichten. Vooralsnog kon de prijsbewuste consument in de productoverzichten alleen het assortiment zien van webwinkels, daar komt deze zomer verandering in. Dat meldt Emerce.nl.

Consumenten bestellen online, waarna de producten thuis worden bezorgd, of bij afhaalpunten opgehaald kunnen worden. “Dat laatste is al een grote stap richting fysieke winkels”, aldus Bastiaan de Jong, uitgever van Kieskeurig.nl.

De Jong stelt dat 68 procent van de webwinkels al een afhaalpunt heeft: “Dat is een teken dat online en offline retail steeds meer mengen met elkaar. Tegelijkertijd komen alle grote fysieke ketens met een serieuze webstrategie.”

Volgens de uitgever is het dan ook logisch ook fysieke filialen een plek te geven in de overzichten met productvergelijkingen. De producten van fysieke winkels die de consument straks op de site tegenkomt worden gekocht en betaald in de winkel.

Voor de webwinkels werkt Kieskeurig.nl met een cpc-model. Hoe hoog de uiteindelijke conversie in de webwinkel is, dat wordt niet gemeten. Het verdienmodel voor de fysieke winkels werkt op een andere manier, legt De Jong uit. “De winkels of ketens betalen een abonnementstarief om vermeld te worden op Kieskeurig.nl. Wanneer de consument binnen Kieskeurig.nl op de informatiepagina van de winkel komt, is dit in feite het einde van de zoektocht. Als de consument dan nog een print maakt van het overzicht van het gewenste product, of dit naar zijn mobiel stuurt, om er vervolgens mee naar de winkel te gaan, dan vragen wij daar een klein tarief voor.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!