Nederlandse omzet H&M daalt

Modeketen H&M heeft de omzet over de eerste helft van dit jaar met vier procent zien oplopen tot 51,9 miljard Zweedse Kroon in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Fashion United op haar site. De nettowinst ging ten opzichte van de winst in de eerste helft van 2009 met een derde omhoog tot 9 miljard Kroon.

In Nederland zette de Zweedse kledingketen daarentegen zes procent minder om in de 103 filialen die het bedrijf hier uitbaat. Ook bleef zowel de omzet als de winst over het tweede kwartaal achter bij het resultaat dat analisten hadden verwacht.

Daarnaast kreeg de modeketen heftige kritiek te verwerken van hulporganisatie Action Aid, die het 'onetisch' noemt dat H&M in 2008 niet meer dan 75,50 dollar aan belasting heeft betaald in het Aziatische Bangladesh, ondanks de vele zaken die  het bedrijf er doet.  Deze kritiek kan een flinke deuk slaan in het maatschappelijk verantwoorde imago dat H&M zo zorgvuldig heeft opgebouwd.

In totaal heeft H&M nu 2.062 filialen, tegen 1.822 een jaar geleden. In de tweede helft van het jaar verwacht H&M honderdtachtig nieuwe filialen te openen, vooral in Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, China en Italië. Volgend jaar wil het bedrijf winkels openen in Kroatië, Roemenië en Marokko.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!