Jongeren steunen 'eerlijke kleding'

Jongeren zijn bereid om meer uit te geven aan ‘Eerlijke Kleding’. Deze kleding moet dan wel beter herkenbaar zijn en in meer winkels worden aangeboden. Dit blijkt uit een onderzoek van de vakbond CNV Jongeren en CNV Internationaal onder Nederlandse jongeren tussen de 14 en 27 jaar.

"Onterecht wordt gedacht dat jongeren Eerlijke Kleding te duur vinden en het daarom niet veel kopen," meent Carla van Ee, waarnemend voorzitter van CNV Jongeren. "Kledingbedrijven investeren daarom niet voldoende in Eerlijke Kleding. Uit dit onderzoek blijkt dat jongeren het niet erg vinden om iets meer te betalen.”

Een groot deel van de jongeren weet niet of de kleding die zij kopen eerlijk is. Hierdoor vinden zij het vooral belangrijk dat eerlijke kleding duidelijk herkenbaar is en dat het verkrijgbaar is in meer winkels. De prijs vinden zij minder van belang. 

76 procent van de jongeren associeert eerlijke kleding met kleding die gemaakt is onder goede arbeidsomstandigheden, en waarvoor de makers correct worden betaald. Kinderarbeid ziet men als onjuist, hoe de omstandigheden ook zijn. 

Het onderzoek is onderdeel van de internationale CNV-campagne ‘Eerlijke Kleding? Draag het uit!’. Hierbij wil men eerlijke productie en handel hoger op de agenda krijgen tijdens de VN-top over de Millenniumdoelen (van 20 tot en met 22 september in New York).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!