House of Denim start volgend jaar

Het kennisinstituut voor duurzame denim ‘House of Denim' gaat er komen. Dat meldt Fashion United op haar site. De organisatie zal met ingang van 1 januari lessen gaan verzorgen voor de opleiding mode aan het ROC Amsterdam. Het lesprogramma over jeans gaat zo’n tien weken duren en zal alle facetten van de jeansbusiness belichten.

James Veenhoff, bedenker van het project en tevens oprichter van de Amsterdam International Fashion Week, hoopt met House of Denim (HoD) ervoor te kunnen zorgen dat er iets verandert aan de manier waarop de denimwereld nu functioneert. “Allereerst kan denim duurzamer en ten tweede dreigt kostbare kennis over de productie van hoogwaardige denim uit Nederland te verdwijnen”, aldus Veenhoff.

Naast de gespecialiseerde opleiding en cursussen die HoD nu opzet, wordt ook gedacht aan een onderzoek- en ontwikkelingscentrum, een ambachtelijke weverij, een denimarchief met museumfunctie, een internationaal kenniscentrum en een winkel. “Of en wanneer dat allemaal gerealiseerd wordt, weet ik nog niet,” stelt Veenhoff. “We hebben het geluk gehad dat ROC Amsterdam ons heeft benaderd voor het lesprogramma, maar het oprichten van een museum zie ik niet zo snel op dezelfde manier gebeuren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!