EU verbiedt verkoop per vast aantal producten

De Europese Unie wil foodretailers en fabrikanten verbieden een vast aantal producten te verkopen voor een vaste prijs. Zo zou ‘een dozijn eieren’ moeten worden vervangen voor bijvoorbeeld ‘500 gram aan eieren’. Dat schrijft het Britse vakblad The Grocer, zo meldt Distrifood op zijn site.

Deze maatregel maakt deel uit van nieuwe wetgeving over de informatie op het etiket die op dit moment wordt behandeld. Afgelopen week stemde het Europees Parlement tegen een amendement dat het voor landen mogelijk moest maken een lijst van producten op te stellen die per aantal mochten worden verkocht.

Volgens The Grocer betekent de keuze van het Europees Parlement een enorme omschakeling voor retailers en fabrikanten, die uiteindelijk miljoenen kan kosten. Zo zou de wetgeving het onmogelijk maken om aanbiedingen te doen waarbij bijvoorbeeld acht repen chocolade worden aangeboden voor de prijs van zes. Onder de huidige regelgeving kunnen landen dit zelf regelen, de nieuwe Europese wet bevat echter geen uitzonderingen per land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!