Sligro op zoek naar overnames

De Sligro Food Group is actief op zoek naar kandidaten voor een eventuele overname. Het moederconcern achter supermarktens als EMTÉ en Golff boekte het afgelopen half jaar een lichte omzetgroei en denkt via overnames verder te kunnen groeien.

Recentelijk maakte Sligro al bekend supermarktketen Sanders te hebben overgenomen. Deze Twentse keten bestond uit 22 winkels en verwisselde voor vijftig miljoen euro van eigenaar. Sligro wil met deze winkels zijn eigen keten uitbouwen naar 130 vestigingen.

"Sommige bedrijven zijn failliet of happen financieel naar adem", aldus Koen Slippens, ceo van Sligro tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers. Aan welke namen Slippens denkt wil hij niet kwijt. Sligro heeft momenteel zo'n tweehonderd miljoen euro beschikbaar voor overnames. Dit zou een verdubbeling van de schuld betekenen.

Het bedrijf kijkt voor overnames met name naar de horecagroothandel. Slippens meent dat de financiële crisis diverse bedrijven in die sector kwetsbaar heeft gemaakt. Hun klanten, vooral uit de horeca, hebben last van de crisis doordat hun gasten minder uit eten gaan en dure delicatessen vervangen door goedkope snacks. Dit maakt het voor de horeca van groot belang om goedkoop in te kopen.

Jan Willem Grievink van het Food Service Instituut Nederland meent dat dit bij Sligro mogelijk is. "Sligro heeft allereerst een groot inkoopvoordeel, doordat ze ook een supermarktpoot hebben en voordelig zaken doen. Daarnaast bieden zij een volledig assortiment."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!