'Textielfabrikanten H&M en Primark deugen niet'

Modeketens Primark en H&M maken gebruik van textielfabrikanten in Bangladesh die hun arbeiders uitbuiten. Dat schrijft de Britse krant The Daily Mail na eigen onderzoek. Het zou hierbij gaan om kinderarbeid, lage lonen en oneerlijke ontslagen.

De krant roept op tot meer transparantie in de productieketen, waarbij barcodes een item kunnen traceren tot aan een specifieke fabriek. Primark en H&M hebben aangegeven de aantijgingen van The Daily Mail te onderzoeken. Volgens Primark was de fabriek in Bangladesh een 'niet geautoriseerde sub-contractor' en sturen ze binnen twee dagen een inspecteur langs. Tevens beloofden ze de officiële fabrikant te zullen aanpakken.

De H&M-zaak gaat om een arbeidster die werd ontslagen nadat ze vijftien dagen ziek was geweest, verbrand door een strijkijzer in de fabriek. Volgens de Zweedse modegigant heeft H&M geen eigen fabrieken en geen invloed op de lonen die worden betaald. Zo heeft de modeketen aangeboden meer te betalen om hogere loonkosten in Bangladesh te compenseren, wat door de fabrikanten is afgewezen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!