'Gratis verzending stimuleert online-verkoop'

Betere leverings- en retourvoorwaarden zou de consument aansporen meer online-aankopen te doen. Dit is de uitkomst van het 'Online Shopper Intelligence Study'-onderzoek van Compete.

Zo geven bijna alle respondenten aan dat gratis verzending hen zou aanzetten tot het doen van meer webaankopen. Ongeveer zeventig procent van de respondenten geeft aan dat gratis retourneren een reden zou zijn om meer online aankopen te doen en voor zestig procent is de mogelijkheid van retourneren van online-aankopen in de fysieke winkel een reden. De helft van de ondervraagden liet weten dat een snellere levering van webwinkelproducten hun online-koopgedrag zou bevorderen.

Ondanks de grote aandacht voor integratie van social media bij het webwinkelen geeft minder dan twintig procent aan dat de mogelijkheid om live te kunnen chatten met een verkoopmedewerker hen stimuleert tot meer online-shopping. En voor minder dan tien procent is de mogelijkheid om online te kunnen winkelen met vrienden een reden. 

Het advies van Compete naar aanleiding van het onderzoek is dat webwinkels met fysieke winkels actief moeten zijn met het verstrekken van een gelijke cross-channel ervaring. Webwinkels moeten elke online-shopper zien als een potentiële winkelklant. Compete adviseert daarbij om aanwezig te zijn op ‘Waar te koop’-lijsten op sites van derden om in-market consumenten te bereiken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!