Wessanen helpt supers te vergroenen

Voedingsmiddelenfabrikant Wessanen houdt zich actief bezig met de uitbreiding van het biologische assortiment van supermarkten. Dat heeft directeur Piet Hein Merckens donderdag laten weten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers, meldt het Financieele Dagblad.

Het concern gaat zich voortaan richten op biologische voeding in Europa en voert hierover gesprekken met verschillende supermarktbedrijven. “We merken dat supermarkten behoefte hebben aan kennis over biologische producten en het fijn vinden als Wessanen meedenkt over oplossingen”, meent Merckens. “We denken onder meer mee over productcategorieën, maar ook over plaatsing in de winkels.”

De opgedane kennis van het bedrijf in zijn andere distributiekanaal, biologische winkels, werkt daarbij als hefboom. “Hoewel we daar andere merken verkopen fungeert de biowinkel als proeftuin: welke productgroepen verkopen goed, welke niet.”

Wessanen heeft in het tweede kwartaal een omzet gerealiseerd van 193,7 miljoen euro, tegenover 193,8 miljoen dezelfde periode een jaar terug. Het nettoresutaat kwam uit op 6,8 miljoen euro; een jaar terug was dat nog -84,6 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!