Beter Bed houdt last van recessie

Beter Bed blijft last houden van de onzekerheid van de consument. Ondanks een winst- en omzetverbetering in het tweede kwartaal, verwacht Beter Bed een aanhoudend krimpende markt. Wel denkt de beddenspecialist zijn marktaandeel te vergroten. 

''We weten niet welke eventuele maatregelen er komen die direct de portemonnee van de consument kunnen raken, maar de mineur zal aanblijven. We zien niet voor niets de spaarzin onder Nederlanders toenemen", aldus topman Ton Anbeek.

Beter Bed zag zijn bezoekersaantallen in de maanden juni en juli teruglopen door het WK en het warme zomerweer. ''Als de wedstrijden op zaterdagmiddag worden gespeeld en het is bovendien mooi weer, dan werkt dat niet echt mee om een winkel te bezoeken'', aldus Anbeek. Hij voegt hier wel aan toe dat augustus wel een positieve trend laat zien.

Toch verwacht de onderneming een nettowinst van 4,8 miljoen euro. Deze prognose is echter wel lager dan het bedrag van 5,8 miljoen euro dat vorig jaar geboekt werd, en ook lager dan de verwachting van analisten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!