E-book rukt verder op

E-books gaan steeds vaker over de toonbank. Deze groei gaat ten koste van papieren boeken, blijkt uit gegevens van de Nielsen BookScan. Onderzoeksbureau Nielsen gaf de gegevens vrij tijdens een congres met als onderwerp de impact van e-books op de markt.

De daling in de verkoop van gedrukte titels gaat vooral op binnen de genres science fiction en romantiek, laat de lijst zien. Deze doen het steeds beter onder digitale lezers.

Van alle verkochte digitale boeken wereldwijd valt tien procent onder de categorie science fiction, meldt de boekenscan. Dit is drie keer zoveel als het aantal papieren boeken binnen dit genre. Het genre romantiek maakt veertien procent uit van de totale verkoop van e-books. Dit is zeven keer zoveel als de gedrukte Romantiekboeken.

De lijst laat zien dat de verkoop van papieren boeken met een romantisch genre in de Verenigde Staten voor het eerst sinds het bijhouden van de verkoopcijfers van deze boeken is gedaald. Gedrukte versies van deze boeken moesten 7,5 procent aan verkoop inleveren, waar de verkoop van e-books binnen dit genre meer dan verdubbelde.
Nielsen plaatste wel een kanttekening bij de huidige cijfers. De cijfers laten ontwikkelingen zien in een opkomende markt. Volgens hen is het dan ook nog geen tijd om verregaande conclusies te trekken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!