Miljoenenfraude Puma Griekenland

Puma is voor 115 miljoen euro opgelicht door Griekse zakenpartners. Het sportmerk meldde maandag dat dit bedrag moet worden afgeschreven en dat de jaarrekeningen van 2009 en 2010 worden aangepast. De totale kosten kunnen voor het merk oplopen tot 130 miljoen euro. Puma laat weten dat het een nieuw lokaal management heeft geïnstalleerd en dat aangifte is gedaan tegen de voormalig partners.

Puma richtte vijf jaar geleden samen met Griekse herenmodeketen Glou de de joint venture Puma Hellas op. Hierbij werden Antonios en Giorgos Glou ieder voor vijftien procent eigenaar van het merk. De overige zeventig procent bleef in handen van Puma. Griekenland is een grote afzetmarkt voor het Duitse sportmerk.

Afgelopen zomer bleek dat de halfjaarcijfers van Puma Hellas niet klopten. Na uitvoerig onderzoek kwam naar voren dat de gebroeders Glou en het overige management van Puma Hellas de afgelopen jaren voor tientallen miljoenen hebben verduisterd. Hoe de fraude in zijn werk ging en waarom die zo lang onopgemerkt is gebleven, heeft het merk niet kenbaar gemaakt. Het gaat om "systematische fraude en verduistering," aldus CEO Jochen Zeitz. Hij liet weten dat Puma gebruik gaat maken van de contractuele mogelijkheid om volledig eigenaar van Puma Hellas te worden, waarna een reorganisatie zal volgen.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!