Investering ondersteunt groei Eyes and More

De Nederlandse optiekketen Eyes and More heeft flinke groeiplannen in Nederland en Duitsland. Om die vornemens kracht bij te zetten, investeert de Belgische investeringsmaatschappij Vendis Capital tot twaalf miljoen euro in de formule. Hiermee nemen zij een meerderheidsbelang in de keten. 

Het overige aandeel blijft in handen van het huidige management. Eyes and More is in 2005 opgericht door Ad Mathijssen en Eric Ezendam, die beiden afkomstig zijn uit de optiekbranche. Het concept is gebaseerd op ‘value for money’. De consument heeft een brede keuze aan monturen die, gecombineerd met kwalitatief hoogwaardige glazen, aangeboden worden tegen één vaste lage prijs.

Eyes and More heeft momenteel 27 winkels in Nederland en 39 franchisewinkels in Duitsland. De groep realiseerde in 2009 een omzet van zestien miljoen euro. Voor het in oktober 2008 opgerichte Vendis Capital is het de tweede investering. Vendis is een investeringsmaatschappij die zich uitsluitend richt op non-food retail en consumer brands in Europa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!