Aldi: kritiek Milieudefensie onterecht

Aldi is het niet eens met de eerder deze week door Milieudefensie geuite kritiek over zijn energiebeleid. “Wij hebben extreem zuinige koelmeubelen die speciaal voor ons zijn ontwikkeld”, meldt de retailer aan Levensmiddelenkrant.

Milieudefensie stelt in een onderzoek dat de Duitse prijsvechter te weinig maatregelen neemt om energieverspilling tegen te gaan. Milieudefensie baseert zich daarbij op een eigen berekening waarin open verticale koelingen zijn opgemeten in een aantal filialen.

Volgens Aldi is deze berekening onvolledig. “Deze berekening houdt geen rekening met dat wij onze koelinstallaties in winkels fors moeten uitbreiden als we dagafdekking op verticale koelingen toepassen. Dan stijgt namelijk de temperatuur in de winkels, waardoor we producten die nu niet in de koeling staan, zoals kaas, dan wel in de koeling moeten zetten. Aldi-winkels zullen dan veel meer energie gebruiken dan nu.”

Willem Verhaak van Milieudefensie reageert op de zuinige koelingen die Aldi beweert te hebben: “Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van koelingen. Ik weet dat veel supers de koelmeubelen aan het vervangen zijn. Onze stelling is echter: hoe zuinig je koeling ook is, afsluiten is de effectiefste maatregel die je kunt nemen, dus dat vragen we Aldi.”

De Aldi-woordvoerder noemt het onderzoek van Milieudefensie ongenuanceerd. “Wij zijn op 480 plekken met milieudiensten in gesprek over energiebesparing. Milieudefensie bespeelt op een makkelijke manier het publiek, terwijl het geen enkele autoriteit heeft. Het zijn idealisten met overheidssteun.” 

Lees ook: Energiebeleid Aldi onder vuur

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!