Tests met Google Shopping in Nederland

Google heeft enkele Nederlandse retailers uitgenodigd voor een test van vergelijker Google Shopping. Welke winkeliers dat zijn, is onduidelijk. “Het gaat in ieder geval om een grote Nederlandse computerwebwinkel”, meldt Jan Dirkzwager van S&D Interactive Media aan Tweakers.

Webwinkeliers kunnen voor Google Shopping feeds aanleveren, waarna de productresultaten worden getoond op Google. Deze producten kunnen via Google Checkout direct worden gekocht. Google Shopping wordt ook wel Google Product Search genoemd en heeft een voorloper in Froogle. Googles vergelijker kon eerder alleen in Amerika gebruikt worden, maar werd vorige week in Frankrijk gelanceerd.

Of er sprake is van een entree in Nederland is onduidelijk. Het programma zou volgens een woordvoerder van Google veel onrust in het speelveld van Nederlandse prijsvergelijkers teweeg kunnen brengen. Google zou al onderhandelingen voeren met Nederlandse webwinkeliers over het gebruik van Google Shopping. Webwinkels die straks met hun producten in Google Shopping willen worden opgenomen, moeten een feed met hun assortiment bij het Google Merchant Center aanleveren. De zoekgigant indexeert de database en zorgt er vervolgens voor dat aangeboden producten worden getoond aan shoppers die ernaar op zoek zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!