Hans Textiel in Duitse handen

De Nederlandse winkelketen Hans Textiel wordt per 1 februari 2011 overgenomen door een grote Duitse retailer. Dit heeft directeur Hans van Heelsbergen bevestigd aan het Financieele Dagblad.

Directeur en eigenaar Van Heelsbergen wil de overnamepartner echter nog niet bij naam noemen. Volgens onbevestigde bronnen gaat het om de Duitse keten NKD.  

"Het bedrijf is een grote Duitse speler die nog niet actief is op de Nederlandse markt . De formule verkoopt textiel en non-textiel en zit qua prijs iets boven het segment van Zeeman en Wibra.” Het Duitse NKD verwacht dit jaar een omzet van 560 miljoen euro te behalen, en is daarmee tien keer zo groot als Hans Textiel.

De naam en het concept Hans zullen met de overname hoogstwaarschijnlijk uit het straatbeeld verdwijnen. Volgens Van Heelsbergen is er nog niet veel duidelijk over de toekomst van Hans Textiel. "Ik draag alle aandelen over en verder is het aan de nieuwe eigenaar. Die komt begin januari zelf naar buiten met meer nieuws."

De textielketen heeft moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf met circa 165 filialen in Nederland en ruim 620 fulltime arbeidskrachten lijdt al enkele jaren verlies. Van Heelsbergen hoopt met de overname de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!