'Vertrouwen in pinpas onder druk'

Verschillende Britse banken proberen een professor van de Cambridge Universiteit  te bewegen een proefschrift over een zwakke plek in de beveiliging van pinpassen uit de publiciteit te houden. Dit schrijven diverse Britse media.

De UK Cards Association (UKCA) heeft in naam van de Britse banken een brief gestuurd aan de universiteit vanwege een proefschrift over een apparaat waarmee zonder pincode toch met een pinpas kan worden betaald. De banken zijn bang dat het publiek door deze informatie het vertrouwen in het betalingssysteem verliest. Ook zou het proefschrift teveel details bevatten over hoe te frauderen met een apparaatje van slechts enkele tientjes.

Professor Ross Anderson heeft al kenbaar gemaakt door te gaan met het publiceren van het controversiële onderzoek, zoals de universiteit in het verleden al deed met onderzoeken van befaamde wetenschappers als Isaac Newton en Charles Darwin. Anderson is van mening dat het vertrouwen in het betalingssysteem juist toeneemt als banken open en eerlijk zijn over zwakke plekken in het systeem, en laten zien ijverig naar oplossingen te zoeken.

De brief van de UKCA laat volgens de professor zien dat de banken 'hun uiterste best doen om het werk van diegenen die niet bij die gezellige club horen te bagatelliseren en te censureren'. Daarnaast zou de zwakke plek al eerder aan het licht zijn gekomen. Om het rapport makkelijk vindbaar te maken en om eruit te kunnen citeren heeft hij het als speciaal technisch onderzoeksrapport geclassificeerd, zodat het permanent op de website van de Cambridge blijft staan

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!