Lichte daling huurprijzen A1-winkellocaties

Er is gemiddeld nog steeds sprake van een lichte huurprijsdaling op A1-winkellocaties, al is deze wel minder groot dan vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Jones Lang LaSalle. In de grote steden is er sprake van herstel, in middelgrote en kleine steden dalen de huurprijzen nog altijd licht.

De huurprijzen op A1-winkellocaties in de zes grootste winkelsteden (Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven) lieten in 2010 een lichte stijging zien van gemiddeld 0,3 procent. “In 2009 noteerden wij nog een daling van de winkelhuren op de A1-locaties in de grootste steden", aldus Richard Dallinga, directeur retail bij Jones Lang LaSalle Nederland. "We zien nu een gematigd herstel met pieken in steden als Amsterdam, waar de huurprijzen het sterkst stegen, en Den Haag waar de huurprijzen harder stegen dan de inflatie."

In 2010 zijn de winkelhuurprijzen voor winkelunits op A1-winkellocaties gemiddeld met circa 0,4 procent gedaald (gecorrigeerd voor inflatie). In 2009 nam de vraag naar winkelvastgoed door de economische crisis al sterk af, met als gevolg een daling van de huurprijzen. Vorig jaar daalden de huurprijzen van A1-winkelgebieden in Nederland gemiddeld met 0,6 procent. In 2008 en 2007 was nog sprake van een stijging, van respectievelijk 1,1 procent en 1,3 procent (eveneens gecorrigeerd voor inflatie).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!