Jumbo verdubbelt jaaromzet

Supermarktketen Jumbo heeft het afgelopen jaar haar omzet zien verdubbelen. Dit mede dankzij de overname van deSuper de Boer-vestigingen.

De gezamenlijke omzet van Jumbo en de desbetreffende super de Boer-vestigingen komt in 2010 uit op ruim 3,5 miljard euro, terwijl Jumbo in 2009 een omzet behaalde van 1,57 miljard. In totaal kocht Jumbo driehonderd winkels van de voormalige concurrent, waarvan er 125 werden doorverkocht. De omzet onder de Jumbo-formule steeg tot 1,77 miljard, een groei van vijftien procent ten opzichte van 2009. De autonome groei steeg met twee procent. 

“We kijken met voldoening terug op het proces, waarbij een gigantische inspanning is geleverd”, aldus Frits van Eerd, algemeen directeur bij Jumbo. “De logistieke en operationele processen achter de winkels zijn grotendeels geïntegreerd en we hebben boven verwachting gepresteerd. De basis voor een historisch 2011 is gelegd.” De keten belooft in het nieuwe jaar nog meer op de prijzen te letten. “Jumbo zal zwaar blijven inzetten op haar absolute laagste prijs garantie.”

Hoewel de Super de Boer in 2010 van 300 naar 190 vestigingen slonk, heeft de keten toch een consumentenomzet van 1,74 miljard euro weten te behalen. De autonome groei van Super de Boer daalde met één procent in vergelijking met vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!