Natuurwinkel en franchisenemers op ramkoers

De biologische supermarktketen Natuurwinkel verliest mogelijk een derde van zijn winkels. Aanleiding is een conflict tussen franchisenemers en moederbedrijf Natudis over de inkoopcondities.

Een aantal franchisers wil negentien winkels uit de formule te trekken. Een nog onbekend aantal overweegt deze stap te volgen. Directeur Jeremy Deacon van Wessanen Benelux en Natudis bevestigt dat, meldt het Financieele Dagblad donderdag. Natuurwinkel telt momenteel nog 59 winkels.

Erik Does, grootaandeelhouder in negentien Natuurwinkels, zal het merendeel om laten bouwen tot Ekoplaza’s. Does heeft sinds 2010 een belang in deze keten van biologische supermarkten en is er directeur. Sinds 1 januari dit jaar werkt de formule met franchisenemers.

Volgens directeur Deacon is de uittocht van franchisers bij Natuurwinkel geen probleem. Hij stelt dat de uitgestapte ondernemers ook onder de vlag van Ekoplaza kruideniersmerken van groothandel Natudis willen kopen. Winkeliers willen blijven profiteren van de marketinginspanningen van Natudis voor deze merken, verwacht hij.

De Natuurwinkel-formule groeit bovendien ook op eigen kracht, meent Deacon. Onlangs werden vestigingen geopend in Woerden en Wijchen. Dit jaar komen er meer locaties bij. “We blijven investeren in deze keten.”


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!