Eigenaar It's vraagt surseance aan

IMpact Retail vraagt dinsdag surseance van betaling aan. Het moederbedrijf van elektronicawinkels It's Electronics, Modern.nl en Prijstopper laat weten dat alle 118 winkels en webshops per direct gesloten zijn.

De ongeveer duizend medewerkers werden gisteravond laat ingelicht door hun bedrijfsleiders dat ze vandaag thuis konden blijven. Hun salarissen zijn nog niet uitgekeerd.
De bank heeft van alle It’s-winkels de sloten laten vervangen, laat een woordvoerder weten. Op de deuren van de vestigingen hangt een briefje over de sluiting en dat deze te maken heeft met een reorganisatie van IMpact Retail.

Hoewel de economische crisis zijn einde lijkt te naderen, heeft deze mogelijk net te lang geduurd voor de formules van Impact Retail. It's Electronics, Modern.nl en Prijstopper behoren tot het middensegment. Juist dit soort spelers hebben moeite zich te handhaven in deze tijden.

De vraag werpt zich op of winkelketens met een soortgelijke positionering in andere retailbranches hun hoofd de komende tijd boven water kunnen houden. Dat is de grote(re) spelers in onder meer de wonen- en doe-het-zelfbranche vooralsnog gelukt, maar dat is geen garantie dat er niet nog meer slachtoffers vallen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!