NMa vermoedt prijsafspraken in reisbranche

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vermoedt dat meerdere grote spelers in de reisbranche prijsafspraken maken. TUI, het concern achter merken als Holland International en Arke, bevestigt dat de NMa bij hen is binnengevallen. Het ANP meent dat de autoriteit ook is binnengevallen bij Thomas Cook, OAD en de brancheorganisatie ANVR.

De NMa pleegt alleen onaangekondigde bezoeken wanneer zij een groot vermoeden heeft van een overtreding van de Mededingingswet, in dit geval verboden prijsafspraken. Toch geeft TUI aan vertrouwen te hebben in de uitkomst van het onderzoek.

Na aanleiding van de bezoeken is de NMa een onderzoek gestart. Hierbij worden niet alleen ondernemingen onderzocht, maar ook de optie dat natuurlijke personen concurrentiebeperkend gedrag hebben vertoond. Wanneer een van de organisaties schuldig wordt bevonden kan een boete worden opgelegd tot maximaal tien procent van de wereldwijde omzet. Bij natuurlijke personen bedraagt deze boete maximaal 450 duizend euro.

Bij de verschillende bedrijven die NMa heeft bezocht zijn zestig medewerkers ingezet, meer dan gewoonlijk gebruikelijk is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!