Val It’s komt niet uit het niets

Het rommelde al jaren bij IMpact Retail, die dinsdag uitstel van betaling aanvroeg. Het moederbedrijf van elektronicawinkels It’s, Modern.nl en PrijsTopper werd in 2005 al gered door een participatie van de bank Van Lanschot en trachtte een jaar terug met man en macht de goed draaiende winkels te verkopen. Dat schrijft het Financieele Dagblad woensdag op basis van gesprekken met branchekenners.

Mat Franken van Van Iersel Luchtman Advocaten werd gisteren als bewindvoerder aangesteld voor het winkelbedrijf. Er wordt hard gezocht naar een doorstart, mogelijk in afgeslankte vorm, zo laat de directie van IMpact weten.

Branchegenoten ElectronicPartner of BCC worden genoemd als partijen die belangstelling zouden kunnen hebben voor de overname van winkels van IMpact. De verwachting is echter dat het de meeste winkels worden gesloten.

It's Electronics, Modern.nl en Prijstopper behoren tot het middensegment. Juist dit soort spelers hebben moeite zich te handhaven in deze tijden. Veel Nederlandse elektronicawinkels ondervinden de gevolgen van de komst van het Duitse Mediamarkt zo’n tien jaar terug. Megapool ging als eerste kopje onder. Ook de regionaal opererende keten Harense Smid wankelde.

Eerder: Eigenaar It's vraagt surseance aan

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!