Lenovo maakt jacht op Apple

Lenovo gaat de strijd aan met Apple. De grootste pc-fabrikant van China wil binnen vijf jaar het grootste 'personal technology'-bedrijf ter wereld zijn. Het merk introduceerde onlangs al een eigen smartphone en tablet-pc, waarmee het de markt wil veroveren. 

De producent, die wereldwijd al ruim tien procent van het marktaandeel in handen heeft, presenteerde begin deze maand zijn hybride computer op de CES, de grote consumentelektronciabeurs in Las Vegas. Het apparaat moet gaan concurreren met de iPad en MacBook van Apple. Het scherm van de laptop kan worden losgekoppeld en dienst doen als losse tabletcomputer.

Ook de iPhone ontkomt niet aan de aanval van Lenovo. In mei vorig jaar lanceerden de Chinezen met de LePhone hun eigen smartphone. Om het vergelijk compleet te maken werkt Lenovo al aan een eigen iTunes-variant.

Om de verovering van het westen in goede banen te leiden haalden de Chinezen vorig jaar David Roman binnen. Roman was in het verleden werkzaam bij Apple en HP als marketeer. Lenovo heeft zowel een hoofdkantoor in China als in Amerika.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!