Vente-privee.com betreedt Nederland

Besloten shopping community Vente-privee.com wil nog in het eerste kwartaal van 2011 zijn entree in Nederland maken. Dat blijkt uit een eigen bericht over de omzet van de retailer. Of hier ook een fysieke vestiging in ons land komt, is nog onbekend.

Vente-privee.com levert vanaf november ook in België. De zuiderburen worden echter alleen nog in de Franse taal bediend. Wanneer er wordt uitgebreid in Nederland zal dat echter veranderen. Het is niet ondenkbaar dat de bestellingen naar Nederland vanuit Duitsland worden geleverd. De kans is daarom klein dat Vente-privee ook een fysieke vestiging in Nederland opent.

Het bedrijf behaalde in 2010 een omzet van 969 miljoen euro, een stijging van vijftien procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat is mede te danken aan goede resultaten in Groot-Brittannië (+ 114 procent), Italië (+ 64 procent), Spanje (+ 34 procent) en Duitsland (+ 33 procent). Vente-privee doet het nog steeds het best in thuisland Frankrijk, waar een omzet van 795 miljoen euro werd geboekt, een stijging van elf procent.

Vente-Privee is niet de enige online winkel die op de Hollandse consument mikt. Met de overname van het Spaanse BuyVIP betreedt ook Amazon de Nederlandse markt, en Court en consorten opent binnenkort in ons land. Shopvip.com het Belgische Vente-exclusive.com zijn nu nog de bekendste besloten shopsites in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!