Schoenenbranche verkoopt weer meer

De schoenenbranche heeft 2010 positief afgesloten met een totale omzetstijging van 5,9 procent. Het omzetverlies waarmee 2009 eindigde, is daarmee goedgemaakt. Over 2011 verwacht CBW-MITEX slechts een geringe omzetstijging tot gemiddeld een procent. Met het oog op de inflatieontwikkeling zal er daarmee geen sprake zijn van reële groei.

Zowel het segment dames- (6,4 procent), heren- (6,7 procent) als kinderschoenen (4,1procent) werd afgerond met een positief resultaat. Innovaties bij de merken, de populariteit van bijvoorbeeld Birckenstock in de zomercollectie en van Uggs in de wintercollectie én de run op snowboots hebben onder meer bijgedragen aan het succes. “Het is qua omzetontwikkeling een goed jaar geweest om op terug te kijken,” stelt Dave Quadvlieg, branchemanager Schoenen. Tegelijk constateert hij dat er nog veel meer mogelijkheden zijn voor de traditioneel ingestelde schoenenbranche. “Goed is dat veel retailers de voorraden hebben teruggebracht. Halverwege het jaar toonde de uitverkoop geen extreme afprijzingen direct bij de start. En de uitstekende verkoopmaand november heeft goed kunnen bijdragen aan een beter rendement en hoger omzetresultaat.“

Consumenten blijven volgens CBW-MITEX onzeker door de aangekondigde bezuinigingen, de economische onzekerheid en de druk op de koopkracht. De brancheorganisatie adviseert de retail twaalf maanden lang gespitst te zijn op omzetkansen die zich voordoen, om het jaar 2011 positief af te kunnen afsluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!