Winstmarge Amazon.com onder druk

De winstmarge van internetwinkel Amazon staat onder druk. Omvangrijke investeringen in nieuwe distributiecentra en overnames deden het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal met 3,7 procent stijgen. Dit was iets lager dan de vijf procent groei in dezelfde maand een jaar eerder. Amazon.com waarschuwt dat de cijfers in het eerste kwartaal verder zou kunnen dalen naar 2,8 tot 3,8 procent, zo schrijft nieuwssite Nu.nl.

De omzet van de grootste e-tailer ter wereld steeg weliswaar met 36 procent tot 12,95 miljard dollar, maar dit was iets minder dan de 13,01 miljard waarmee analisten rekening hielden. Dit komt mede door de vele kortingen en gratis verzending van artikelen die de webwinkel rond de feestdagen weggaf om klanten te winnen.

Na publicatie van de kwartaalcijfers daalde de aandelenkoers van Amazon met negen procent tot 167,99 dollar, terwijl het fonds tijdens de handel op de Nasdaq donderdag nog sloot met een winst van vijf procent op 184,45 dollar. De laatste zes maanden was het aandeel zeventig procent in waarde gestegen en bereikte vorige week de hoogste koers ooit op 191,25 dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!