Primera niet blij met ov-chipkaart

Winkeliers aangesloten bij winkelketen Primera balen van de invoering van de ov-chipkaart. Het aantal klanten loopt terug door het verdwijnen van de strippenkaart en de winkels lopen daardoor omzet mis. Dat zegt Gert van Doorn, commercieel directeur van winkelketen Primera.

De winkeliers kunnen wel een apparaat plaatsen waar mensen met een pinpas hun ov-tegoed aanvullen, maar dat maakt het verlies lang niet goed. Van Doorn heeft metingen laten verrichten bij 375 winkels van de coöperatieve organisatie en daaruit blijkt dat de winkels door het wegvallen van de strippenkaart 571.125 transacties minder verwerken. Ondanks de daling in transacties vorig jaar liet de formule een totale omzetstijging zien van een procent.

Primera zag het verlies al langer aankomen en daarom zijn ze naar alternatieven gaan zoeken. “Naar Amerikaans voorbeeld verkopen we nu bijna drie jaar de plastic cadeaukaarten waarmee mensen kunnen funshoppen bij hun favoriete winkelketen als bijvoorbeeld Bijenkorf of Intratuin. Daarvan steeg de omzet vorig jaar met maar liefst 118 procent.'' 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!