'Retailsector India groeit ongekend'

De Indiase retailsector zal nog voor 2014 tot 900 miljard dollar omzet groeien. Dat blijkt uit een rapport van adviesbureau PricewaterhouseCoopers. De huidige retailsector in India omvat zo’n 500 miljard dollar. Volgens het rapport, dat een voorspelling doet over de toekomst van de retail in Azië, is de verwachtte groei vooral te danken aan een stijging van het besteedbaar inkomen, winkeluitbreiding en gunstige economische factoren.

De waarde van de groei werd niet gespecificeerd, maar wel zouden de retailverkopen tot aan 2014 jaarlijks met zo’n vier procent toenemen. "Eigenlijk zou de hoge inflatie in India de groei van de retailverkopen in 2010 onder de twee procent houden, maar de groei van 2010 tot aan 2014 zal met gemiddeld vier procent omvatten”, meldt het rapport. Vooral internationale merken zullen zich met toenemende mate in het land vestigen. "Toch hebben veel van deze internationale retailers te maken met beperkingen die zijn opgelegd door de regering, waardoor het moeilijk wordt gemaakt zich op de aantrekkelijke Indiase markt te vestigen.”

India is op China en Japan na grootste retailmarkt in Azië. China staat op de eerste plaats en zal in 2014 zo’n 4500 miljard dollar omvatten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!