Omzetherstel detailhandel blijft uit

De Nederlandse detailhandel heeft het vierde kwartaal van 2010 één procent meer omzet behaald dan dezelfde periode en jaar eerder. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het CBS.

De prijzen in Nederlandse winkel waren 1,5 procent hoger dan in het jaar ervoor. Het volume was daarmee iets kleiner. De omzetcijfers wijzen nog niet op een duidelijk herstel van de detailhandel.

Non foodwinkels realiseerden in het vierde kwartaal één procent minder omzet dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Vooral winkels in woninginrichting-artikelen zetten minder om.

Winkels in huishoudelijke artikelen en drogisterijen hadden juist meer omzet dan een jaar eerder. De winkels in non foodartikelen bleven daarmee achter bij webwinkels. De online verkopers boekten ruim veertien procent meer omzet.

Foodwinkels hebben in het vierde kwartaal meer omgezet. De toename is volledig toe te schrijven aan de supermarkten, die bijna drie procent meer omzet behaalden. De speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen boekten daarentegen iets minder omzet in het vierde kwartaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!