Blockbuster in de verkoop

Blockbuster, de videotheek die vorig jaar failliet werd  verklaard, heeft zichzelf in de verkoop gezet. Cobalt Video Holdco deed een startbod van 290 miljoen dollar. Cobalt zou voor dat bedrag geïnteresseerd zijn in alle activa van Blockbuster, inclusief haar Amerikaanse en internationale dochterondernemingen .

Het bod van Cobalt Video wordt gezien als het ‘stalking horse’ bod, het minimale bod waarvoor de keten kan worden verkocht. Andere geïnteresseerden moeten hoger bieden, willen zij in aanmerking komen voor de overname.

Omdat Blockbuster eerder dit jaar bankroet werd verklaard, heeft de keten een motie bij de rechtbank in New York ingediend om toestemming voor de veiling te krijgen. "De veiling wordt uitgevoerd onder toezicht van de rechtbank. Uiteindelijk zal onze keten worden verkocht aan de hoogste en beste bieder”, aldus Blockbuster.

Geïnteresseerden kunnen tot dertig dagen na de goedkeuring van de rechtbank hun bod plaatsen. Een week na de deadline zal de uiteindelijke veiling plaatsvinden. Blockbuster hoopt de veiling nog voor 20 april 2011 af te ronden. De retailer belooft in een verklaring haar klanten tijdens het verkoopproces gewoon te blijven bedienen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!