Parkeertarieven fors gestegen

Twee van de drie parkeergarages in de steden zijn tot twintig procent duurder geworden. Winkelend publiek levert gemeentes zo een grote som geld op. Dat blijkt uit de jaarlijkse parkeertest van Detailhandel Nederland.

De brancheorganisatie onderzocht 79 parkeergarages in 26 steden. Bij 48 onderzochte parkeergarages waren de tarieven fors gestegen door de tijdseenheden in te korten. In een parkeergarage bij Waterlooplein in Amsterdam was het tarief vier euro per uur, nu is dat verhoogd naar één euro per twaalf minuten. Door de bezuinigingsdrift heeft zestig procent van de onderzochte gemeenten ook het parkeren op straat duurder gemaakt.

Detailhandel Nederland noemt de prijsstijgingen onacceptabel. “Gemeenten wentelen de prijsstijgingen bewust af op consumenten”, aldus Jelger Zee van Detailhandel Nederland.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten meldde dat de verhoging van parkeergelden in het kader is van verkeersregulering. “Gemeenten willen alternatief vervoer als de fiets, bus of metro stimuleren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!