Eat2Be gaat strijd aan met klassieke fastfoodketens

Biosnackbar Eat2Be gaat de concurrentie aan met McDonald's. Dat schrijft Sprout online. De biologische fastfoodketen is het initiatief van twee Groningse ondernemers, die het met hun 'dure' bioburgers willen opnemen tegen de euroknallers van klassieke hamburgerketens. Op 12 maart opent Eat2Be zijn eerste filiaal in Groningen. "Binnen vier jaar willen we landelijke dekking hebben."

Ondernemers Christiaan Zwarteveen en Leon Schuitemakers bedachten twee jaar geleden de formule van Eat2Be. Tot nu toe troffen ze nauwelijks fastfood dat vers van het land komt en bereid is op basis van natuurlijke bestrijdingsmiddelen en een mens-, dier- en milieuvriendelijke behandeling. "We verbaasden ons daarover", aldus Zwarteveen.

Hoewel biologisch fastfood tot voor kort nog te weinig marktpotentie leek te hebben, acht het duo de tijd er nu rijp voor. "Consumenten zijn bereid om meer geld uit te geven aan biologische producten", zo blijkt uit een zelfafgenomen enquête en cijfers van de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw. In de laatste drie kwartalen van 2010 is de verkoop van biologisch voedsel met twintig procent gestegen. "Ook aan fastfood wil de consument meer geld bestegen. Het moet alleen niet te duur worden."

Groothandel Udea zal alle biologisch gecertificeerde producten aan Eat2Be gaan leveren. Naast frietjes en hamburgers zal de keten ook producten als muffins en biologische soepen aanbieden, om de gehele dag met fastfoodketens te kunnen concurreren. De prijzen zullen maximaal twintig procent met klassieke fastfoodketens verschillen. Zo betaalt de klant voor een Bold Burger 3,95 euro. "Mensen zullen weinig verschil in hun portemonnee merken, wel veel in smaak", aldus de ondernemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!