Blockbuster gaat naar de veiling

Het failliet verklaarde Blockbuster heeft groen licht gekregen voor de verkoop via een veiling. De videotheek ontloopt daarmee onmiddelijke liquidatie van haar activa. De rechtbank in New York gaf toestemming voor de veiling van Blockbuster. Een groep obligatiehouders, onder leiding van hedgefonds Monarch Alternative Capital, heeft eerder al een startbod van 290 miljoen dollar op tafel gelegd.

Verschillende film studio’s, die nog geld van Blockbuster moeten ontvangen, hadden bezwaar tegen de verkoop. De oorspronkelijke voorwaarden van de deal die zij met Blockbuster maakten, komen na de veiling te vervallen. Na een heftige discussie kwamen de advocaten van beide partijen tot een compromis, waardoor de filmstudio’s hun bezwaren introkken.

Geïnteresseerden kunnen tot dertig dagen na de goedkeuring van de rechtbank hun bod plaatsen. Een week na de deadline vindt de uiteindelijke veiling plaats. Volgens Blockbuster hebben tot nu toe zeven partijen interesse in de keten, of delen van de keten, getoond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!