Kassa’s voorzien van geheime afroomknop

Een derde van alle coffeeshops in Nederland pleegt belastingfraude door de verkopen van softdrugs terug te draaien. Zij frauderen twee keer zo vaak als andere winkeliers, waarvan vijftien procent door de mand viel tijdens een steekproef van de Belastingdienst in een onderzoek naar fraude met kassasystemen. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

De fraudeurs hebben hun kassa’s voorzien van een geheime afroomknop. Zo verdwijnen tientallen miljoenen euro’s aan omzet zwart in achterzakken. Het opvallend hoge aantal knoeiende coffeeshops wijt de fiscus aan het ontbreken van zicht op inkoop van softdrugs.

De Belastingdienst startte het onderzoek naar aanleiding van de aanhouding van medewerkers van kassaleverancier De Haan uit Almere, vorig jaar. Het bedrijf levert kassasystemen waar een verborgen ‘afroommodule’ ingebouwd zit. Klanten worden zo in staat gesteld te frauderen. Betrokken winkeliers doopten de module tot ‘vakantieknop’ of ‘Marbela-knop’.

De fiscus komt met een inkeerregeling voor omzetfraudeurs. Sjoemelaars krijgen tijdelijk korting op hun boete, mits zij zich spontaan melden bij de Belastingdienst.

Tegen de firma De Haan en enkele klanten loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!