Macintosh verkoopt BelCompany aan Vodafone

Vodafone wil telecomwinkelformule BelCompany kopen van Macintosh Retail Group. Met de deal is 120 miljoen euro gemoeid. Dat meldt Macintosh in een persbericht. Het Britse Vodafone zou met de overname zijn winkelaanbod in Nederland verdrievoudigen.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Voorts is het nog onduidelijk of alle vestigingen van BelCompany open blijven. Sommige filialen zitten dicht in de buurt van winkels van Vodafone.

“Afscheid nemen van zo'n prachtige onderneming als BelCompany is niet gemakkelijk. De winkelformule is sinds 1996 van de grond af door ons opgebouwd en uitgegroeid tot de succesvolste telecomretailer van Nederland”, aldus Frank De Moor, ceo Macintosh Retail Group.

De toekomst van Macintosh Retail Group, die ook formules als Halfords, Scapino en Kwantum uitbaat, ligt echter in de sectoren Fashion en Living, stelt De Moor. “We zijn er van overtuigd dat de verkoop aan Vodafone een juiste afweging is omdat BelCompany daarmee onderdeel gaat uitmaken van een van de grootste telecombedrijven van de wereld.”

Vodafone beschikt nu nog over een netwerk van 86 winkels. BelCompany heeft onder eigen naam 176 vestigingen. Daarnaast exploiteert het nog eens 34 winkels onder de naam telefoonkopen.nl, een prijsvechter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!