Nieuwe cao schoenenbranche blijft uit

Er komt geen nieuwe schoenen-cao. De derde onderhandelingsronde voor de cao met de werkgevers van het grootwinkelbedrijf zijn op niets uitgelopen, aldus FNV bondgenoten.

De retailers legden een maximaal bod op tafel. Hierdoor kan de vakbond geen tegenvoorstel meer doen. Het voorstel stuitte de vakbond tegen de borst en daarom brak de bond de onderhandelingen af.
Breekpunt was het voorstel van de werkgevers van een voorgestelde loonsverhoging voor werknemers van 0,5 procent over 2011, 1 procent over 2012 en 0,5 procent over 2013. De vakbond is vooral verontwaardigd over het ontbreken van een loonsverhoging over 2010.

“Aan de andere voorstellen zijn wij niet eens toegekomen,” aldus Ron Peters, bestuurder bij de FNV. “Wij hebben niet kunnen spreken over de compensatie voor de toeslagen in de kleine winkels. Wij krijgen de indruk dat de werkgevers in het grootwinkelbedrijf helemaal geen cao meer willen voor de werknemers. Lekker goedkope arbeidskrachten, terwijl de omzet in 2010 in de schoenenbranche met 5,9 procent is gestegen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!