IKEA: voorlopig nog geen webshop

Meubelketen IKEA start vooralsnog niet met het verkopen van producten via een webshop. Dat meldde Eva-Lotta Sjöstedt, algemeen directeur IKEA Nederland, gisteren tijdens het jaarcongres What’s going on in Retailing.

“We wachten en kijken voorlopig nog voordat we online stappen gaan nemen”, aldus Sjöstedt tijdens haar presentatie. “Als we als IKEA online willen, komt daar veel bij kijken. We letten daarbij zeer op kostenefficiëntie.” De vraag van dagvoorzitter Jeroen Smit of het niet juist heel slim is om nu online te gaan omdat er zoveel te halen valt, maakte ogenschijnlijk niet veel indruk op de directeur. “We gaan voorlopig niet online”, antwoordde ze stellig.

Online dus nog geen plannen, maar in de fysieke wereld staan er wel nieuwe winkelopeningen in Nederland op de rol. Sjöstedt: “We openen de komende jaren vier tot vijf nieuwe IKEA-vestigingen in Nederland. Daarbij denken we onder meer aan Zwolle.” Een exacte tijdspanne voor deze winkelopeningen wilde de ceo niet geven.

Het mag opmerkelijk genoemd worden dat IKEA zoveel openheid van zaken geeft, aangezien de keten voorheen zeer spaarzaam was met het geven van informatie over strategische plannen of omzetcijfers. “Openheid past bij deze tijd”, meldde Sjöstedt dan ook in een interview in het maartnummer van RetailTrends.

IKEA behaalde vorig jaar een totale omzet van 23,1 miljard euro omzet, een stijging van 7,7 procent in vergelijking met het jaar ervoor. IKEA Nederland heeft momenteel twaalf vestigingen en telt 5500 medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!