Britse Dixons geeft winstalarm

De Britse elektronicaketen Dixons heeft gewaarschuwd voor tegenvallende winstcijfers. Dixons is de tweede elektronicaketen in Europa, na Metro, de eigenaar van Media Markt. Afgezien van de naam Dixons, heeft het Britse winkelbedrijf niets te maken met de Nederlandse Dixonswinkels.

Het retailconcern stelt dat het consumentenvertrouwen in een aantal van zijn markten is verslechterd, ‘vooral in het Verenigd Koninkrijk en Ierland’. “Wij voorzien dat het een belangrijk deel van de rest van het jaar fragiel blijft'', aldus Dixons.

Dixons verwacht dat de winst voor belasting en bijzondere posten in het gebroken boekjaar 2010/2011, dat eind april afloopt, uitkomt op 85 miljoen pond (97 miljoen euro). Analisten rekenden gemiddeld op een winst van 105 miljoen pond. De omzet in de winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland daalden de afgelopen elf weken met elf procent.

De winkelformule overweegt zich terug te trekken uit de moeilijke Spaanse markt. Het budget voor investeringen voor het komende boekjaar wordt teruggebracht tot maximaal 160 miljoen pond. De kosten wil het bedrijf de komende drie jaar met 50 miljoen pond per jaar reduceren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!