Healthy Food opent deze zomer eerste winkel

Het nieuwe foodconcept Healthy Food, intiatief van drie ex-directeuren van The Greenery, zal nog voor juli een eerste winkel openen. Dat schrijft Out-of-home Shops online. De foodformule moet in ‘een grote stad in Nederland’ verse maaltijdsalades, sappen, broodjes, soepen, wraps en toetjes gaan verkopen. Vlug daarna zullen twee andere vestigingen volgen.

De initiatiefnemers Leon Bol, Jelte van Kammen en Martin van der Sande hebben naar eigen zeggen in heel hun loopbaan al ‘waarde willen toevoegen aan groente en fruit’. Het drietal stapte in november 2010 om onbekende redenen gelijktijdig op bij The Greenery en blijkt nu gezamenlijk op te treden bij het lanceren van Healthy Food Stores in Nederland.

De drie hebben de rechten gekocht van het Belgische bedrijf Starmeal dat onder meer gezonde maaltijdsalades produceert en een flagship store in Antwerpen heeft. Volgens datzelfde concept gaan Bol, Van Kammen en Van der Sande Healty Food Stores neerzetten. “We hebben gekozen voor een merkartikel dat we enerzijds rechtstreeks zelf aan de consument gaan verkopen als ook via de foodservice in Nederland”, aldus het drietal.

Naast een take-away lijn voor on-the-go zullen de producten ook bij kantoren bezorgd gaan worden. “Wij weten als geen ander dat je soms de standaard broodjes op kantoor zat bent. Als wij de mogelijkheid hadden gehad af en toe gezonde maaltijdsalades te kunnen bestellen dan hadden we dit zeker gedaan”, aldus Van der Sande.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!