Omzet Primera blijft stabiel

De omzet van Primera is in de eerste drie maanden van 2011 stabiel gebleven. De retailer compenseerde een daling in de categorieën loterijen en tijdschriften door positieve resultaten op de speerassortimenten; kantoorartikelen, boeken en cadeaukaarten. De cijfers zijn gebaseerd op ‘geschoonde’ cijfers, wat inhoudt dat de in het eerste kwartaal geopende nieuwe winkels niet zijn meegerekend.

Volgens de retailer blijft de extra aandacht voor de speerassortimenten boeken (+ vijf procent), cartridges (+ acht procent), kantoorartikelen (+ zes procent) en cadeaukaarten (+114 procent) zijn vruchten afwerpen. Dit past binnen de strategie voor de komende vijf jaar waarbij deze categorieën de mogelijke omzetdaling op de overige goederengroepen dienen te compenseren.

De totale tabakomzet steeg met twee procent, wat voor de retailer is te verklaren door de recente accijnsverhogingen. Vloei en hulzen laten ook een groei zien van vijf procent. De twee hoofdgroepen tijdschriften en wenskaarten laten beiden geen stijging zien. Wenskaarten bleven stabiel en tijdschriften laten een daling zien van één procent. De Staatsloterij is mede dankzij de hoge Jackpot in maart in het eerste kwartaal gegroeid met drie procent. De Lotto daalde met vier procent en Krasloten met negen procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!