Verenigd Koninkrijk populairste winkelmarkt

Het Verenigd Koninkrijk is voor het vierde achtereenvolgende jaar de meest populaire winkelmarkt. Dat blijkt uit de nieuwste editie van het jaarlijkse rapport ‘How Global is the Business of Retail?’, gebaseerd op een onderzoek onder 323 toonaangevende retailers uit 73 landen.

Bijna zestig procent van de winkelketens is gehuisvest in het land, gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten, waar 54 procent van de ketens actief is. De populairste winkelsteden ter wereld zijn Dubai en Londen.

Internationale expansie blijft de bepalende strategie voor retailers wereldwijd, dat blijkt uit het feit dat veertig procent van de nieuw geopende winkels buiten de thuisregio zijn geopend. Ondanks dat het tempo van de expansie iets is afgenomen - de overall winkel footprint is twee procent toegenomen ten opzichte van vier procent in 2009 en twaalf procent in 2008 - zijn er toch 21 landen die vijf of meer nieuwe retailers in hun markt mochten verwelkomen.

“In Nederland zien we ook een toename van verschillende internationale winkelketens die in de grote steden vestigingen openen. Goede voorbeelden hiervan zijn Starbucks en fashion retailers uit omringende landen die hippe en betaalbare kleding aanbieden, zoals het Ierse Primark”, aldus Krijn Taconis, executive director retail.
“De winkelketens die snel van assortiment wisselen zoals Primark, H&M en Zara fungeren tegenwoordig als voornaamste trekker in een winkelgebied. De passantentellingen voor en na de vestiging van een Primark winkel illustreren dit als geen ander.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!