Walmart start met kleinere winkels

Walmart wil dit jaar nog veertig middelgrote supermarkten aan haar winkelbestand toevoegen. De retailer hoopt met kleinere winkels te concurreren met de ontluikende dollarketens en drogisterijen. Daarnaast kan Walmart zich op deze manier op kleinere winkelcentra richten.

In de winkels zullen ook apotheken komen. Walmart maakt zijn assortiment zo compleet mogelijk, zodat consumenten producten niet meer bij andere retailers hoeven te halen.

Winkeliers hebben hun zorgen uitgesproken over de nieuwe strategie van Walmart. Ook Nelson Lichtenstein, auteur van The Retail Revolution: How Wal-Mart Created a Brave New World of Business vreest dat kleinere bedrijven hieronder zullen lijden. “Als het iniatief van Walmart succesvol blijkt, zal een flink effect hebben op de omzet van kleine retailers, zoals groentewinkels.”

Volgens Lichtenstein hebben ook de populaire dollar-ketens te vrezen van Walmart. “Deze winkels zijn goedkoop, maar vaak erg vies en er loopt te weinig personeel rond. Walmart zal voor veel consumenten een alternatief bieden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!