Minder omzet voor Macintosh

Retailconcern Macintosh heeft in de periode maart tot en met 24 april 2011 zijn inkomsten zien teruglopen door desinvesteringen. Het concern, bekend van ketens als Halfords, Scapino en Kwantum, noteerde een omzet van de aan te houden activiteiten van 266,9 miljoen euro, 8,7 miljoen euro minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat kwam iets lager uit dan een jaar terug, maar het winkelbedrijf specificeerde dit niet. Macintosh onthield zich van het geven van een financiële verwachting voor het eerste halfjaar. Consumenten zijn nog altijd terughoudend in hun bestedingen onder invloed van het nog steeds onzekere economisch klimaat en de aangekondigde bezuinigingen aldus de onderneming.

De schoenenwinkels (fashion) zagen de inkomsten met 2,4 miljoen euro stijgen tot 168,1 miljoen euro. Behalve in januari wisten de ketens omzetgroei ten opzichte van 2010 te realiseren. De woningdecoratiemarkt, waar Macintosh actief is met ketens als Kwantum en GP Décors, voelde opnieuw de daling van het aantal verhuizingen. De omzet daalde met 5,9 miljoen euro tot 74,5 miljoen euro.

Exclusief de BelCompany-winkels, die Macintosh aan Vodafone gaat verkopen, daalde de omzet bij Automotive met 5,2 miljoen tot 266,9 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!