Veel voedselbederf door gebreken koelvervoer

Bederf bij voedingsmiddelen wordt dikwijls veroorzaakt door fouten in de koelketen of een gebrek aan koeling. Dat meldt Levensmiddelenkrant.nl.

Dit is vooral het geval bij het overladen van producten, zo komt naar voren uit een Duitse literatuurstudie van de Jacobs Universität in Bremen. Als de koelketen door overladen wordt onderbroken, lopen de levensmiddelen het meeste risico om te bederven.

Bij het overladen worden levensmiddelen blootgesteld aan te grote temperatuurverschillen. Volgens de onderzoekers hebben transportmedewerkers die bij de overslag betrokken zijn te weinig kennis over de grote gevolgen die een temperatuurschommeling kan veroorzaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!