G-Star beticht Jack & Jones wederom van plagiaat

G-Star is van plan het Deense modeconcern Bestseller aan te klagen wegens plagiaat. Bepaalde kledingstukken  van het merk Jack & Jones zouden verdacht veel lijken op de kleding van G-Star.

Het jeansmerk is eveneens niet blij met de aanpak van Vila, een ander label van Bestseller. Vila heeft een T-shirt ontworpen met daarop een print van actrice Gemma Arterton, het campagnemodel van G-Star. Dit T-shirt werd vlak na de G-Star-campagne met de Britse actrice gelanceerd. Bestseller zou formeel niet gemachtigd zijn om de afbeelding te gebruiken. Het agentschap van de actrice eist daarom een schadevergoeding voor de inbreuk op de portretrechten van hun cliënt. Ook fotograaf Robbert Erdmann laat het er niet bij zitten, en onderneemt gerechtelijke stappen tegen de retailer.

Bestseller is verbaasd over de beschuldigingen van het jeansmerk. “G-Star vergeet dat ze twee zaken tegen ons hebben verloren in de Benelux”, aldus het Deense hoofdkantoor. “Deze rechtbanken hebben bijvoorbeeld bepaald dat de ‘Zinko’-jeans van Jack & Jones geen kopie is van de ‘Elwood’ van G-Star.” Volgens Bestseller is de afbeelding van Gemma Alterton op het shirt van Vila, niet meer dan ‘toeval’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!