'Grote transacties vaker via smartphone'

De helft van de mobiele telefoongebruikers besteedt honderd dollar of meer bij een aankoop via hun smartphone. Uit onderzoek van mobiel advertentiebureau JiWire blijkt dat consumenten steeds vertrouwder raken met het doen van transacties via hun mobiele telefoon.

Mobile commerce wordt niet alleen meer gebruikt voor het doen van kleine aankopen, maar ook voor grotere transacties. “Het feit dat vijftig procent van de telefoongebruikers in staat blijkt om meer dan honderd euro via de mobiele telefoon uit te geven, laat zien dat m-commere een groeiende trend is”, zegt David Staas, senior vice president van JiWire. “Mensen gebruiken hun m-commerce niet alleen meer voor de aanschaf van een ringtone. Dit betekent dat mobiel internet een algemeen geaccepteerd platform wordt.”

Volgens het onderzoek heeft 84 procent van de telefoongebruikers in het eerste kwartaal van 2011 naar producten gezocht op hun mobiele telefoon. In de laatste drie maanden van 2010 lag dat percentage nog op zeventig procent. Twintig procent van hen deed daadwerkelijk een aankoop via de smartphone.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!